Gebruik geen pesticiden
Home Bestrijdingsgids Machinegebruik Thermische technieken

Thermische technieken

Op deze pagina vind je per techniek een korte uitleg. Als je op de foto's klikt ga je naar de catalogus met een overzicht van het marktaanbod.

Hete lucht foto

catalogus heteluchtmachines

HETELUCHTTECHNIEK

Het gamma van toestellen voor heteluchttechniek gaat van hand-units tot toestellen die geïnstalleerd worden op een werktuigdrager. Bij hete lucht komen de behandelde oppervlaktes niet rechtstreeks in contact met een vlam. Door de turbulente beweging van de lucht wordt een groter bladoppervlak geraakt dan bij rechtstreekse blootstelling aan een vlam.

Heet water foto

catalogus heetwatermachines

HEETWATERTECHNIEK

Het gamma van toestellen op basis van heetwatertechniek gaat van hand-units tot toestellen die worden gemonteerd op een werktuigdrager. Puntbehandelingen worden het best met een handlans uitgevoerd. Toestellen met een volle veldtoepassing zijn energieverslindend. Er zijn wel gesofisticeerde toestellen die onkruiden detecteren en enkel op die plaatsen operationeel zijn.

Stomen valt ook onder de heetwatertechniek. Sommige toestellen kunnen ook water onder een hoge druk produceren waardoor het toestel inzetbaar is voor onder andere reiniging van straatmeubilair.


Branden foto

catalogus branders

BRANDEN

Het gamma aan branders is vrij uitgebreid gaande van verschillende maten van voortduwbare branders tot brede branders geïnstalleerd op een werktuigdrager. De blootstellingstijd aan de vlam is afhankelijk van het type onkruid.

Een vaak voorkomende fout bij branden is dat men denkt dat de plant verschroeid moet zijn. Tijdens het branden bestaat het risico dat brandbaar (organisch) materiaal vuur kan vatten. Handbranders zijn ideaal bij oppervlaktes met een sterk verspreide onkruidgroei.

Onderschat het brandrisico niet bij branden met een open vlam. Meer informatie over brandveiligheid bij de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg

De catalogus is opgesteld door VVOG en de lijst met producten is niet limitatief.

Document acties